Wat is Medische Trainingstherapie?

De Medische Trainingstherapie is onderdeel van de fysiotherapie. Het is vaak een vervolg op de reguliere therapie of manuele therapie. Het doel is hierbij vooral om het lichaam sterker te maken en de conditie te verbeteren.
Met de Medische Trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verminderd of verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

 

Hoe ziet de Medische Trainingstherapie eruit?

De training duurt een uur en wordt in groepsverband gegeven. Iedere deelnemer heeft ook een individueel programma. Tevens wordt een oefenprogramma voor thuis opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen. Een fysiotherapeut is aanwezig om te begeleiden.


Wat is het nut van trainen in groepsverband?

De Medische Trainingstherapie wordt gegeven in een groep van gemiddeld vier personen. De meerwaarde van trainen in groepsverband is het lotgenotencontact. Door het contact met mensen in een vergelijkbare situtatie kunnen lichamelijke klachten verminderen.

 

Vergoeding

Afhankelijk van uw verzekering worden de trainingen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Als u meer informatie wilt, kunt u ons mailen of bellen.