Bloeddruk

Met een toenemende hoogte van de bloeddruk neemt de kans op ziekte en sterfte aan hart- en vaatziekten geleidelijk toe, zowel onder mannen als onder vrouwen. De bloeddruk is verhoogd, wanneer deze hoger is dan 140 mmHg systolisch (bovendruk) en/of 90 mmHg diastolisch (onderdruk).

Tenminste tot het 80ste levensjaar zorgt het verlagen van een verhoogde bloedruk voor een verlaagde kans op een hartinfarct, beroerte, hartfalen en sterfte.
Meer informatie over verhoogde bloeddruk via onderstaande links:

 

Spreekuur

Wanneer u medicatie gebruikt voor uw bloeddruk dan kunt u een afspraak maken met een praktijkverpleegkundige. Jaarlijks vindt er bloedonderzoek plaats.

Is bij u een te hoge bloeddruk gemeten? Dan raden wij het aan om voor de toekomst zelf een bloeddrukmeter aan te schaffen. Dat maakt het gemakkelijker om meerdere keren uw bloeddruk te meten. Meerdere metingen geven weer een betrouwbaarder beeld aan de huisarts of praktijkondersteuner wat uw gemiddelde bloeddruk is. Kijk hier welke bloeddrukmeters door de hartstichting geadviseerd worden en hoe u thuis uw bloeddruk betrouwbaar kunt meten.