Welkom

bij Huisartsenpraktijk Binnenstad

 

LAATSTE NIEUWS OVER CORONA VACCINATIES: Vaccinatie tegen COVID-19 (deels) hervat

 

 

Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin mag worden gegeven aan mensen van 60 jaar en ouder. Uit extra onderzoek is gebleken dat het vaccin van AstraZeneca voor hen veilig en effectief is, en dat voor hen de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.
Onze praktijk heeft inmiddels patiënten uit 1956, 1957 en (deels) 1958, en mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) gevaccineerd.
Wanneer we weer een volgende levering van vaccins krijgen is nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte als er weer een nieuwe groep kan worden opgeroepen.

 

Vragen?

 

Heeft u vragen over corona vaccinaties die niet beantwoord worden op ondergenoemde websites of wilt u uw wensen betreffende vaccinatie aan ons doorgeven? Stuur ons dan liefst een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel NA 10u ‘s ochtends met de praktijk.
Wij roepen patiënten op volgens de aanwijzingen en volgorde van het RIVM, en afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar vaccin. Het heeft dus geen toegevoegde waarde om ons hierover te bellen of emailen.

 

Voor algemene informatie over de corona vaccinaties verwijzen wij graag naar thuisarts.nl (https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen) en de rijksoverheid. (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/22/algemene-informatie-over-coronavaccinatie-in-nederland)

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, kijk dan voor het laatste nieuws op de websites van RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel) en GGD (https://www.ggdru.nl/corona/coronavaccinatie).

Wilt u graag corona informatie in eenvoudige taal? Kijk dan op https://corona.steffie.nl/nl/

 

 

Nieuws over het coronavirus:

In verband met de uitbraak van het coronavirus COVID-19 zijn sommige vormen van zorg in onze huisartsenpraktijk enigszins aangepast. Hieronder zijn de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet:

 

Denkt u besmet te zijn met het Coronavirus of heeft u luchtwegklachten (hoesten, verkouden, hoofdpijn of keelpijn)? Wij verzoeken u niet naar de praktijk te komen. Het beste is thuis te blijven tot de klachten weer over zijn.
Bent u kortademig of heeft u ernstige klachten? Neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk.

 

Vanaf 1 juni 2020 kunt u via de GG&GD een gratis test krijgen of u besmet bent met het Coronavirus. Voor meer informatie en adviezen kunt u de volgende websites raadplegen:

 

 

Deze websites geven de meest betrouwbare en actuele informatie en richtlijnen. Ook de rijksoverheid heeft een informatienummer opengesteld voor vragen over het coronavirus: 0800-1351 (8.00-20.00)

 

Overige medische vragen

Ook niet-Corona-gerelateerde klachten kunt u gewoon met ons blijven bespreken:

 

  • Bij spoedeisende zaken: Wij verzoeken u telefonisch contact met de praktijk op te nemen. Wanneer de praktijk gesloten is, kan dit via de Huisartsenpost Stad Utrecht op 088-1309670
  • Bij niet-spoedeisende zaken: U kunt telefonisch of per e-consult contact leggen met de praktijk. Een e-consult maakt u aan door in te loggen met DIGI-D bij het patiëntenportaal. Dit kan alleen bij vragen waarbij u niet gelijk binnen 24 uur medische zorg nodig heeft. Er zal dan gekeken worden op welke wijze wij uw zorgvraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.

    Helaas is het momenteel niet mogelijk om via het patiëntenportaal zelf spreekuurafspraken met uw huisarts in te plannen.

 

 

 

Afspraken en openingstijden

Het telefoonnummer van de praktijk is (030) 233 38 88.

De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00-17.00.

De balie is geopend op werkdagen van 8.00-17.00.

Op dinsdag is er een avondspreekuur van 17.30 -20.00 uur. Een afspraak voor het spreekuur, een telefonische afspraak of een aanvraag voor visite maakt u telefonisch via de assistente. Er is geen inloopspreekuur. U kunt gebruik maken van gratis WIFI in onze wachtkamer.

 

Online afspraken maken

U kunt nu ook online afspraken maken bij Huisartsenpraktijk Binnenstad.

Zo kunt u in uw eigen tijd een afspraak plannen met uw huisarts.

U heeft nu 24/7 toegang tot:

  • e-Afspraak; maak uw eigen afspraak bij uw huisarts. Dit is momenteel ivm de coronacrisis niet mogelijk. 
  • e-Consult; hiermee kunt u per email een vraag stellen aan uw huisarts.
  • uw labuitslagen; check uw eigen bloeduitslagen.
  • e-Recept; hiermee kunt u uw medicijnen opnieuw bestellen.

Log eenvoudig met uw DigiD in via de inlogknop hier rechts boven (patiëntenportaal).

 

Spoed

Spoedgevallen tussen 8.00-17.00: (030) 233 38 88 - Toets 1

Spoedgevallen buiten kantoortijden: 088-1309670

(Huisartsenpost - eerst bellen: Burg. Fockema Andreaelaan 60, Utrecht)