Gerard VegtGerard Vegt, GZ-psycholoog;

 

Psychologenpraktijk Binnenstad

 

In het Gezondheidscentrum Binnenstad ben ik werkzaam voor de psychologische zorg in de Generalistische Basis GGZ.

U kunt bij mij terecht, op verwijzing van uw huisarts voor kortdurende probleemgerichte behandeling van verschillende psychische klachten waaronder:

 • angsten
 • depressie, somberheid
 • overspannenheid, 'burnout'
 • verwerkingsproblemen door ziekte of verlies
 • onverklaarbare lichamelijke klachten
 • dwangmatig handelen of gedachten
 • enz

 

Aanwezigheid

Ik ben op dinsdag en donderdag aanwezig in het gezondheidscentrum. Op maandag en vrijdag kunnen er consulten gepland worden op de Oldenburgerstraat 28 in Utrecht. Uitgebreide informatie over de praktijk vindt u op www.psychologenpraktijkbinnenstad.nl

 

 elke Elke Aarnink, GZ-psycholoog;

Moeilijke periodes horen bij het leven en meestal bent u zelf in staat om uw problemen op te lossen. Soms lukt dat niet en is het fijn als iemand met u meedenkt, luistert en zoekt naar oplossingen.

In het gezondheidscentrum Binnenstad ben ik op de maandag, dinsdagochtend en vrijdag aanwezig. Doordat ik in het gezondheidscentrum werk is de zorg laagdrempelig, kleinschalig, persoonlijk en zijn er korte lijnen naar andere hulpverleners. Ik vind dit een erg fijne manier van (samen)werken en cliënten ervaren deze wijze van zorg vaak ook als prettig. Ik kan u helpen met verschillende psychische klachten zoals: angstklachten (zoals paniekaanvallen, dwang of sociale angst), fobieën, klachten als gevolg van traumatische ervaring(en), werkgerelateerde klachten (zoals burn-out), stemmingsklachten (zoals somberheid, stemmingswisselingen en het verlies van interesse of plezier), levensfaseproblemen, rouw- en verlieservaringen en zelfbeeldproblematiek. Behandelingen worden gegeven na verwijzing van de huisarts, vallen onder de noemer ‘Generalistische Basis GGZ’ (BGGZ) en worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Het aantal vergoede sessies is afhankelijk van de ernst en complexiteit van de klachten.

Voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik verwijs u ook graag naar mijn website www.praktijkelement.nl voor uitgebreide informatie.

 

 

Duur en kosten

De kosten en organisatie van psychologische zorg zijn sinds 1-1-2014 sterk veranderd.

Niet alle psychologische problemen komen nog voor vergoeding in aanmerking uit de basisverzekering. De overheid heeft bepaald dat de vergoede hulp geleverd moet worden in de vorm van pakketten. De eigen bijdrage is afgeschaft maar psychologische zorg blijft wel vallen onder het eigen risico. Afhankelijk van de ernst van de problemen kiest uw psycholoog een pakket.

Er zijn vier 'pakketten' geformuleerd voor psychologische hulp:

 • psychologische hulp kort (max 5 gesprekken)
 • psychologische hulp middel (max 8 gesprekken)
 • psychologische hulp intensief (max 12 gesprekken)
 • psychologisch zorg chronisch (max 12 gesprekken)

 

Uw psycholoog, huisarts en zorgverzekeraar kunnen u ook meer informatie geven.